Dr Joe Dispenza, 3. dio – unutarnji genije

Prijavivši se za seminar dobili smo cjelokupni osnovni seminar u video obliku (s preporukom: svakako pogledati i proučiti prije dolaska na seminar u Minhen). Prva stvar koja me pozitivno iznenadila bila je ujedno i prva rečenica koju je Dr Joe izrekao na seminaru: “Želim da se okrenete prema osobi koja sjedi do Vas i da se predstavite kao mega-genije”.

Reakcija iz publike bila je istovjetna mojoj: iznenađeni smijeh. Ok, okrenuo sam se prema Maji, pogledao ju u oči i predstavio se upravo tako. Ja nemam nedostatak samopouzdanja niti se ustručavam izraziti kada se osjećam zadovoljan sobom ili nečim što sam napravio, ali predstaviti se kao mega-genije… iskreno, to je zvučalo puno više kao fora nego kao moj doživljaj sebe samog…. Nisam mogao zaboraviti taj osjećaj jer je Dr Joe svako svoje predavanje započinjao na isti način: Želim da se okrenete prema osobi koja sjedi do Vas i predstavite kao super-mega-intergalaktički-…-genije.

U kasnijim meditacijama pokušavao sam se susresti sa sobom vezano za tu temu. Intelekt je govorio: jasno, Dr Joe nam želi pomoći da osvjestimo i povjerujemo u vlastite neograničene potencijale, no moje srce nije baš bilo podržavajuće toj ideji. Kako? Zašto? Možda zato jer mislim da tu titulu treba „zavrijediti, stvoriti, dobiti od drugih…treba biti skroman i ponizan…“. Puno pitanja u meni, malo odgovora.

Nisam ni danas puno pametniji vezano za tu temu, ali baš zato sam odlučio ne pustiti olako unutarnji osjećaj osvještenog genijalca. I to radim na dva načina: prvi, ljude koji su upoznati sa radom Dr Joe, oslovljavam i promatram kao super-mega-genijalce. A drugi, uvjeravam sebe u isti taj osjećaj. Gledam na njih sa istim osjećajem u srcu kao i na sebe kada doživljavam tu genijalnost. I osjećam se… dobro…zdravo…zahvalno. Nemam više piramidu vrijednosti gdje je super-genij na vrhu, a svi drugi ispod njega/nje, nego imam prostor kruga. Čestice koje se slobodno kreću, susreću i doživljavaju jedna drugu.

Eto, probajte i Vi: pogledajte se u ogledao i predstavite se sami sebi kao super-genije. Ili još bolje: kada mene vidite slijedeći put, bit ću sretan i zahvalan ako mi se predstavite na taj način.

< Dr Joe Dispenza, 2. dio – model mozak-tijelo

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas