“Kardiolozi” na CrossFit treningu

Cardio ekipa Govinda centra joge u Zagrebu u posjeti CrossFit boxu Superbia

U prošlu subotu, naša mala kardiološka ekipa, našla se pred novim izazovom!

U suradnji s CrossFit boxom Superbia i njihovom trenericom Tajanom Grujčić, bili smo pozvani odraditi jedan CrossFit trening u njihovoj dvorani u Španskom.

Da pojasnim na početku, kardiološka ekipa su vježbači našeg centra koji već godinama disciplinirano i uporno dolaze petkom, te dodatno razvijaju snagu, eksplozivnost i nadasve, kardio kondiciju. Zato ih ja od milja i zovem: kardiolozi 🙂

Za one koji ne znaju što je CrossFit najbolje je da to saznaju gledanjem ovog videa jer slika govori više od riječi 🙂

Ideja je bila upoznati nove obrasce kretanja, treniranja, te imati prilike dobiti direktno iskustvo kako svatko od nas reagira na nove fizičke i mentalne izazove. Jer CrossfFit je sve samo ne “lagano”. No s druge strane bazira se na vrlo sličnim principima po kojima mi u našem centru podučavamo jogu: svjesnost o izvođenju tehnike, razvijanje uravnoteženog stanja snage, mobilnosti, balansa, izdržljivosti. CrossFit njeguje i specifičan način razmišljanja, a za to pogledajte i pročitajte osnovna pravila koja su napisana na zidu u dvorani i sami zaključite ima li sličnosti sa onim što mi njegujemo ovdje.

Iako smo bili malo rezervirani prvih par minuta, vrlo brzo nas je Tajana opustila kroz zagrijavanje i podučavanje nekim osnovnim tehnikama koje se koriste u CrossFitu: wall ball, sklekovi, veslanje na karikama i mrtvo podizanje girije. I nakon što smo savladali osnove, uslijedio je tzv WOD (workout of the day) koji je za nas izgledao: AMRAP 10 min: 5 wall ball, 7 pull up, 5 push up, 7 DL i trčanje jedan krug oko dvorane. Prevedeno, u 10 minuta koliko više možemo serija navedenih vježbi ovim redoslijedom i ovim brojem ponavljanja.

Bez lažne skromnosti, svi smo dali sve od sebe, napravili WOD i zaslužili Tajanine pohvale! Dobro smo se izgrlili i čestitali jedni drugima, poslikali se za uspomenu i kasnije uz kavu prepričavali impresije.

Naravno, uputili smo poziv Tajani i vježbačima CrossFit boxa Superbia da budu naši gosti i saznaju nešto više o jogi i onome što mi radimo ovdje.

Nešto mi govori da ćemo ih uskoro vidjeti!

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas