Gong kupka ponovo u našem centru!

Koraljka Janeković - gong kupke i zvučne meditacije - Govinda centar

Nije se dogodilo slučajno. Privučen otvorenošću i podražavajućom energijom gospodina Govinda, a potom i energetskom čistoćom i dobrom vibracijom prostora, plemeniti se zvuk u pravom trenutku vraća u Govinda centar u samom središtu grada.

Počašćena sam i sretna da čudesne frekvencije zdravlja donosim baš ja, Koraljka Janeković, te da će moje zvučne zdjele i gongovi ondje redovito zvoniti.

U mjesecu svibnju krećemo s gong kupkama i zvučnim meditacijama, a potom i sa zvučnim radionicama. Osjećam da u potpunosti rezoniram s ovim prostorom i naprosto znam da ćemo ovdje stvarati čaroliju zvuka i vibracije. Uz podršku gongova, raznovrsnih zvučnih zdjela i drugih instrumenata, pokrenut ćemo vrelo vlastite energije i obilje potencijala koje posjedujemo.

Korak po korak ćemo otpuštati sve ono što nam ne koristi, ljuštiti sloj po sloj misli, emocija i obrazaca koji štete ne samo nama samima, nego i svemu što nas okružuje. U svoj ćemo život postupno uvoditi novu, pozitivnu i iscjeljujuću energiju, nove, podržavajuće i osnažujuće misli i emocije.

Vibracije i frekvencije zdravlja na pravi način pročišćavaju naše tijelo, um i emocije i dovode u sklad sve ono što nije usklađeno. Pokreću pozitivne promjene i pomažu nam da prigrlimo nove, zdravije obrasce, za vlastito i opće najveće dobro.

Kad

subota, 21. svibnja 2022. u 16.30h

Prijave obavezne na 091/572-6336 ili vidacita@yahoo.com.

Preporučena donacija 150 kn.

Što je gong/zvučna kupka?

Gong kupka je nježna, profinjena i suptilna, ali i vrlo moćna metoda koja nas momentalno i sigurno dovodi u suzvučje s nama samima i sa svime što nas okružuje.
Provodi se zvučnim zdjelama, gongovima i drugim tradicionalnim instrumentima ugodna zvuka. U rukama znalca ovi nam instrumenti pjevaju o našem iskonu, dopiru do skrivenih dijelova našeg bića, pobuđuju ono najbolje u nama i čiste taloge koje je u naš unutarnji svijet doplavio život. U naše tijelo, misli i emocije donose red, mir, sklad i tišinu.

Tijekom zvučne kupke jedna ili više osoba leži (sjedi) u ugodnom položaju, a zvukoterapeut/kinja ozvučuje gongove, zvučne zdjele i mnoge druge instrumente. Zvuk i vibracija šire se zrakom, dolaze do našeg tijela i dotiču svaku našu stanicu. Mozak se vrlo brzo “predaje” i počinje raditi na nižim frekvencijama svojstvenim stanjima relaksacije, duboke meditativne opuštenosti ili sna. Tijelo, odnosno cijelo naše biće se kupa u ozdravljujućim i iscjeljujućim frekvencijama i vibracijama.

Gongovi i zvučne zdjele pokreću naše vlastite snage i na taj način podržavaju procese samoiscjeljenja.

Kontraindikacija za gong kupku nema. U osoba dobrog zdravlja podržava uspostavljanje sklada i ravnoteže tijela, uma i duše, odnosno svih aspekata i razina naše osobnosti. Osobama narušenog zdravlja donosi olakšanje od bolova, ublažava simptome bolesti ili kroničnih stanja te pokreće snažan proces oporavka i samoiz(za)lječenja. Terapija zvukom sjajna je prevencija mnogih bolesti i stanja, ali i nezamjenjiva podrška uobičajenim metodama liječenja osoba čije je tjelesno ili duševno zdravlje narušeno.

Čak i kod onih stanja kod kojih je zvučna masaža kontraindicirana, zvučna se kupka, odnosno rad u auri itekako preporuča.

Zvuk zvučnih zdjela i gongova sinonim je za sklad, red i zdravlje.

Tko je Koraljka Janeković

Po temeljnoj struci i životnu pozivu edukacijska sam rehabilitatorica (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – 1987.). Magistra sam znanosti iz područja medicine – Dječja i adolescentna psihijatrija (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1995.).

Više od tri desetljeća radim s osobama s najtežim oblicima višestrukih oštećenja. Upravo su me osobe kojima sam posvetila život poticale na predano istraživanje novih pristupa i nalaženje alternativnih putova do njihovih osobnosti. Tragajući za što boljim, potpunijim i dubljim načinima komunikacije, načinima ublažavanja posljedica tjelesnih, mentalnih, senzoričkih, emocionalnih i drugih teškoća, naišla sam na zvučne zdjele i gongove te upoznala njihovu terapijsku moć.
Opsežnu edukaciju iz područja terapije zvukom završila sam na Peter Hess akademiji u Zagrebu i stekla niz međunarodnih certifikata iz različitih područja primjene zvuka: zvučna masaža za odrasle i djecu, KLIK program (Klingende Kommunikation – zvučno-pedagoška podrška u radu s djecom), primjena zvuka u radu s pacijentima s neurološkim oboljenjima i onima s psihosomatskim oboljenjima; također sam završila tečaj sviranja gonga i stekla certifikat Gong Mastera.

Bavim se istraživanjima primjene zvuka u terapijske svrhe i trajno se usavršavam na tom području.

Objavila sam nekoliko stručnih i znanstvenih radova. Svoja znanja, iskustva i opažanja redovito dijelim sa sustručnjacima u domovini i inozemstvu, na kongresima, konferencijama, stručnim i znanstvenim skupovima na kojima održavam predavanja i radionice o terapijskoj primjeni zvuka u radu s osobama s posebnim potrebama.

Zvučne zdjele i gongovi momentalno su me i bespovratno očarali pri prvom susretu. Njihov zvuk i vibracija dotiču najdublje i najtananije dijelove moga bića. Odmah sam osjetila da si oduvijek i zauvijek pripadamo. Znala sam da ću do kraja života uz njih biti vezana neraskidivim vezama. Zvučne su zdjele u suzvučju s mojom dušom, mojim svjetonazorom i vrijednostima koje poštujem.

Moja znanja, vještine i iskustvo dostupni su svima u Centru zvučne terapije – “Vidacita”.

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas