Gong zvučna kupka “Vaše molitve”

Poštovani prijatelji gonga i srca, dragi, divni, vi u Zagrebu!

Nakon ugodno radosnog predhodnog gong susreta, evo poziva za novi najavljeni susret u vrijeme pristiglog adventa, koji nas dariva svojom ljepotom i posebnostima.

Prosinac je mjesec koji nam omogućava čaroliju za svakog od nas i pruža nam mogućnost da tu čaroliju darujemo i podjelimo s najbližima.

Ne zaboravimo napraviti dobra djela, jer ovo je mjesec kada je potrebno dijeliti dobrotu, suosjećaj, ljubav, radost i sve ono čime možemo barem i na trenutak obradovati nekog. Prepoznajte, odaberite u svom okruženju nekog tko skromno iščekuje i poklonimo barem na kratko taj trenutak radosti vjerovanja u čaroliju.

Neka se ponovo i ovih blagdanskih dana poput čarobnih cvjetova i naša srca otvaraju za ljubav beskrajnu, univerzalnu, uz namjeru molitve!

Da se prisjetimo :

Od postanka čovjeka postoji molitva – za sve nas, ovdje i sad! Ne postoji nitko od nas tko se nije molio. Od ranog djetinjstva postajali smo spontano svjesni. Sjetimo se! Vremenom se krug molitve širio. Sad smo odrasli. Vjerujem da svatko od vas ima svog odabranog, nevidljivog ali sveprisutnog zaštitnika kojem se obraća u molitvi.

Moje iskustvo molitve je veliko, moćno. Sve životne situacije, predavala sam molitvom svom božanskom. Sve što sam sada je zahvaljujući i molitvi. Vjerujem da je tako i s vama! Moliti se možemo u svakom vremenu i prostoru, bilo kad, bilo gdje! Ne stoji ni novčića, samo htijenje!

“Molitvom se postiže više nego što ovaj svijet uopće sanja!” izreka je Alfred Lord Tennysona.

Molitva je unutarnji oblik komunikacije sa Bogom, Svemirom, božanskom kozmičkom energijom od koje smo postali. Molitva uvijek neka dolazi iz srca, i uvijek, baš uvijek, neka bude isključivo pozitivna.

I ne zaboravimo zahvaliti!

Vaša, vaše molitve neka su vaša namjera, koju srcem usmjerite za sebe ili za nekoga ili nešto – gdje želite – jer vaša namjera je snažna vibracija koja se iz vašeg srčanog centra nezaustavljivo širi do u beskraj!

Učinimo to! Budimo zajedno u zagrljaju radosti i ljubavi ovog našeg predblagdanskog susreta!

S ljubavlju,

Vaša Milena!

14. prosinca 2019., subota
17.30h – 19.30h

15. prosinca 2019., nedjelja
10.30h – 12.30h 

GdjeIlica 42, ZagrebVaše obavezne prijave molim čim prije, a najkasnije do srijede, 11. prosinca 2019., na milleny@net.hr ili na broj 091 300 4025.

Prijavite sebe i drage osobe (kojima možete pokloniti ovu čaroliju).

Molim sve koji prvi put dolaze na susret, da u prijavi upišu i svoj broj mobitela, radi moguće potrebnog kontakta.

Prostirke i dekice osigurane. Možete ponijeti i svoju deku ili vreću za spavanje, jastučić, čarapice i još što želite da Vam bude udobnije.

Ako želite, donesite bocu s vodom da se energizira, učinite to. ( “Voda pamti.” – Misaru Emoto).

Molim, proslijedite obavijest zainteresiranim prijateljima!

Gong kupku svira certificirana gong majstorica Milena iz Splita.Što je gong zvučna kupka?

Svaki naš dio, od stanice preko organa do cijelog tijela, ima vlastitu rezonantnu frekvenciju na kojoj vibrira. Kad naše stanice i svaki dio našeg tijela funkcioniraju u svom pravom rezonantnom stanju, tada smo zdravi. Holistički zvuk gongova i drugih holističkih i rezonantnih instrumenata koji se upotrebljavaju pri gong zvučnoj kupki (tibetanske i kristalne zdjele, kallimbo, Neptunova školjka, shruti, tingše, Rain box, Ocean box, mobili koshi i shanti….), podržavaju to stanje.

Gong zvučna kupka je oblik meditacije u ležećem položaju.

Na početku gong kupke osoba ima namjeru. Snaga i moć namjere je najučinkovitija u izmjenjenim stanjima svijesti. To je ono alfa-theta stanje moždanih valova koje je moguće postići uz zvuk i vibracije gongova i ostalih holističkih instrumenata koji to pojačavaju i omogućuju.

Osoba ima osjećaj, kako holistički zvuk i vibracije gongova,kad prolaze tijelom poput ogromnih tsunami zvučnih valova, odnose strahove, energetske blokade, a traume i bolesti se ublažavaju, brišu… U tijelo se ulijeva samopouzdanje, mir i univerzalna ljubav.

U gong zvučnoj kupki mogu učestvovati svi, nebitno o godinama, jeziku komunikacije, religiji, boji kože ili bilo kojim spoznajama o gongu.

Gong je globalni i univerzalni instrument.

Tijekom gong kupke-meditacije, umiruje se um i regeneriraju stanice tijela. Osjećamo kao da smo spavali nekoliko sati.

 I još ponešto o gong kupki:

U užurbanom vremenu u kojem živimo, uslijed velikih obaveza koje svakodnevno moramo izvršavati, imamo za posljedicu udaljavanje od svoje istinske prirode. Kroz gong zvučnu kupku nesvjesno postajemo svjesni svoje svjesnosti, približavamo se svom istinskom ”JA”. 

Prema Vedama, sve, pa tako i čovijek, potječe od zvuka i jest zvuk. U nama je upisan naš izvorni, zvučni energetski kod s informacijom o našem punom potencijalu kojeg možemo razviti u životu. Svaka glazba može biti terapija i na nju možemo meditirati, ali gong je instrument najsnažnije energije.

 Ključ gongove specifične rezonance je u tome što pri sviranju pored rezonance osnovnih tonova, stalno proizvodi nove tonove. Osoba koja prisustvuje gong kupki ima doživljaj slušanja kozmičkog orkestra. Tada se događa da zvuk gonga ne samo slušamo već ga i osjećamo unutar tijela: on dodiruje našu kožu, mišiće, kosti i tekućine u tijelu, svaki organ i čulo, svaki atom našeg bića i našeg postojanja. Usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja. Pri slušanju gonga gubi se osjećaj fizičkog postojanja i vremenskog tijeka. Gong nas odvodi u osjećaj beztjelesnosti te nas oslobađa strahova. Omogućava nam ekstazu jednote i dubokih duhovnih iskustava. Naš se um smiruje u stanjima alfa, theta i delta moždanih valova. U meditativnom stanju budnog sanjanja pospješuju se procesi regeneracije, pomlađivanje, a osobni ego postiže stanje neutralosti.

Svojim izvornim frekvencijama gong svakom pjeva svoju pjesmu i podsjeća nas tko smo i zašto smo tu.

Na gong zvučnim kupkama gong svojim zvukom – vibracijom:
    •    probija tjelesne i duševne blokade
    •    obnavlja stanice tijela
    •    smiruje, pročišćava i harmonizira osjećaje
    •    osposobljava za suočenje s životnim izazovima
    •    povećava radost i samopuzdanje
    •    oslobađa od stresa i strahova
    •    ublažava i preobražava stanja bolesti
    •    pročišćava prostore od negativnih energija i identiteta

Ovaj zvučni doživljaj nije nadomjestak klasičnoj medicini.Neka Vas grle Mir, Radost, Ljubav, Svjetlo!

Hvala Vam od srca! 

Zbog Vas sam tu! 

Vaša Milena

Milena Markovska

gong majstorica i zvukoterapeutkinja iz Splita

Gong majstorica, učenica međunarodnog gong majstora Dona Conreauxa (International Center for Holistic Resonance, NY, USA) kojeg susreće 2004. godine kada i započinje učenja i istraživanja na području korištenja gongova i tibetanskih zdjela u zvukoterapiji i njihovog učinka na stvaranje harmonije u svakodnevnom životu. Asistirala je na brojnim seminarima učitelju Donu Conreauxu i svirala na njegovim koncertima. Svoje spoznaje prenosila je zainteresiranima kroz individualna i grupna učenja. Samostalno izvodi gong kupke i zvučne tretmane,te svira na promocijama i koncertima s drugim glazbenicima (u Hrvatskoj i Sloveniji). Voditeljica je radionica “Holistički zvuk gongova i tibetanskih zdjela”. Posjeduje “Certificate of Achievement Gong Master Training” učitelja Dona Conreauxa. Dopresjednica je Udruge”Gong grupa Hrvatska”.

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas