Joga za lice

Prvo pitanje koje postavi skoro svatko tko se po prvi puta susretne s jogom za lice (Face Yoga) je “Što zapravo imamo od vježbanja lica?”. Najkraći i najbolji odgovor na to pitanje bio bi – upoznavanje samoga sebe. Naše lice svakom linijom odaje naše prošlo, sadašnje i buduće zdravstveno, emotivno i duhovno stanje.

Naše lice je zapravo prvi dio koji dolazi u kontakt s vanjskim svijetom. Sve što prihvaćamo u naše tijelo počinje upravo na tom dijelu. Miris, okus, sluh, vid – glavna osjetila koja dalje komuniciraju s našim mozgom i tijelom.

Svaki osjet povezan je s našim unutarnjim organima; sluh s bubrezima, vid s jetrom itd. Svaki dio lica zapravo pripada određenom organu; čelo srcu, usne slezeni, kutevi usana jajnicima itd.

Svaka emocija koja se rodi u našem mozgu iscrtava se na našem licu. Svakim dijelom lica možemo utjecati na naše osjećaje kao i što našim emocijama utječemo na izraz lica. Mimiciranje nam omogućuje oko 200 međusobno povezanih mišića. Lice je također jedan od tri krajnja dijela tijela gdje se nalazi kompleksan sustav akupunkturnih točaka.

Treniranjem mišića aktiviramo akupunkturne točke te masiramo naše žlijezde u glavi – epifizu, hipofizu kao i žlijezdu štitnjaču na našem vratu. 

Kad postanemo svjesni uloge koje nosi naše lice, postane nam sasvim logično da mu trebamo obratiti više pažnje.

Ukratko, jogom za lice dodajete dio mozaika kojim konačno sastavljate cijelu i potpunu sliku samoga sebe.  

Petak, 17. 6. 2016. u 19:15 – za sve koji su već sudjelovali na radionicama: zaključni sat (ponavljanje vježbi + individualna analiza lica)

Subota, 18. 6. 2016. u 10:30 – za sve koji su već sudjelovali na radionicama: ponavljanje i treniranje svih vježbi (80 kn)

Subota, 18. 6. 2016. u 18:00 – za sve zainteresirane – Joga lica za početnike (120 kn)

Gdje: u našem centru, Ilica 42, Zagreb

Prijave: svjesnost.pokret.dah@gmail.com ili 098 397 605

Broj sudionika je ograničen.

Radujemo se Vašem dolasku!

Radionicu vodi Nina Tomasović. Nina je certificirana učiteljica joge lica po sustavu osnovnog tečaja Savinine joge lica. Svoj je učiteljski put počela prije pet godina u Face force studiu u Ljubljani, pod vodstvom međunarodne učiteljice joge lica Savine Atai. Svoje znanje i iskustvo usavršavala je podučavanjem joge lica u Sloveniji te istraživanjem različitih holističkih praksi potvrđenih recentnim istraživanjima na području zdravlja. Glavni cilj i želja joj je prenijeti znanje kojim svatko može postati vlastiti kreator svog zdravlja i ljepote.

Za sve dodatne informacije, javite nam se!

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas