Predavanje: Vrata prema unutra – uvod u potragu za svojom stvarnom biti

U našem centru, u petak 28. lipnja 2019. u 19.30 sati Miljenko Nagy – Chamatkar održat će predavanje “Vrata prema unutra – uvod u potragu za svojom stvarnom biti”.

Čovjek se od davnina pita tko sam ja, zašto sam ovdje, kako da spoznam sebe i budem svoj?

Vigyan Bhairav Tantra zapis je star preko 5.000 godina. U njemu je skupljeno 112 različitih tehnika meditacije. Te su tehnike do današnjih dana važan putokaz prema osvještavanju vlastita bića. Stoga zaslužuju našu pozornost i upoznavanje njihove primjene. Još jedna drevna tehnika meditacije, zen-tehnika sjedenja pred zidom i kontempliranja na egzistencijalna pitanja (koane) očuvala se do današnjih dana zahvaljujući učitelju joge Charlesu Berneru koji ju je u drugoj polovici prošloga stoljeća kombinirao sa suvremenom tehnikom komunikacije u parovima i tako osmislio tehniku Intenziv svjesnosti.

U predavanju će biti predstavljeno nekoliko meditativnih tehnika Vigyan Bhairav Tantre i tehnika potrage za sobom u Intenzivu svjesnosti.

Upoznat ćete različite pristupe potrage za svojom biti, različita vrata kroz koja možemo ući u sebe, prisjetiti se i osvijestiti ljepotu postojanja: ja jesam!

Ulaznicu možete rezervirati na broj 098 423 368 ili kupiti prije predavanja (20,00 kn).

Photo by Jay Castor on Unsplash.

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas