• Prva novogodišnja gong zvučna kupka “Oda životu”

 • Prva novogodišnja gong zvučna kupka “Oda životu”
  20. i 21. siječnja 2018.

 • Dragi i poštovani prijatelji gonga!

  Stigla je još jedna nova… Neka je tu u svjetlu mira i ljubavi - na putu svega što nas očekuje!

  Neka ovi siječanjski susreti imaju posebno mjesto u Vašem i mom srcu!

  Vjerujem da ste spremni očarano slušati gongovu pjesmu koja će nas odvesti do ljepote u sebi!

  U potrazi za ljepotom

  I baš ta ljubav, u meni je održavala iskru čežnje za ljepotom, a ljepota je tako strpljivo čekala da shvatim...
  Ljepota je bila oko mene, u svim oblicima, okusima, bojama…
  Bila je pokret... bila je dodir...
  Čekala je... čekala je tako strpljivo… čekala da je shvatim...
  A ja… bijah slijepa. Ljepota je bila u mom oku, sasvim dovoljna, sasvim jasna, da svijet oko mene postane bajka!
  Neskromna u svom traženju, zaboravih da je ljepota u meni!


  Zahvalnost jednoj divnoj Ljiljani što mi pokloni ovu ljepotu u stihovima a ja ih podijelim s Vama.

  Zahvalnost što ste za mene i Vi dio te ljepote!

  Nakon pauze u prosincu, iz objektivnih razloga moje spriječenosti, imate priliku i ovaj put sebi pokloniti dar. Ili dragom prijatelju, prijateljici, nekom koga volite. Dar uz gongovu pjesmu i predah u čarima naših trenutaka!

  I ovu Vašu novogodišnju namjeru usmjerite prema sebi, Vašim bližnjima ili važnim osobama u Vašem životu. Za ravnotežu i boljitak na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj razini i na razini duše. Za vrijeme pred Vama!

  Budimo još jednom zajedno!

  Trebate samo željeti, odlučiti i doći! Dobrodošli ste svi! Vidjeti Vas je radost! Zbog Vas sam tu!

  S ljubavlju,

  Vaša Milena

  20. siječnja 2018., subota
  17.30h - 19.30h

  21. siječnja 2018., nedjelja
  10.30h - 12.30h
   

  Gdje: Ilica 42, Zagreb  Vaše obavezne prijave molim čim prije, a najkasnije do srijede, 17. siječnja 2018., na milleny@net.hr ili na broj 091 300 4025.
  Molim sve koji prvi put dolaze na susret, da u prijavi upišu i svoj broj mobitela, radi moguće potrebnog kontakta.

  Prostirke i dekice osigurane (ako želite, ponesite svoju deku ili vreću za spavanje da Vam bude ugodnije). Preporučam i čarapice. Prostor je veoma ugodan!

  Molim, proslijedite obavijest zainteresiranim prijateljima!  Gong kupku svira certificirana gong majstorica Milena iz Splita.
  Što je gong zvučna kupka?

  
Svaki naš dio, od stanice preko organa do cijelog tijela, ima vlastitu rezonantnu frekvenciju na kojoj vibrira. Kad naše stanice i svaki dio našeg tijela funkcioniraju u svom pravom rezonantnom stanju, tada smo zdravi.

 Holistički zvuk gongova i drugih holističkih i rezonantnih instrumenata koji se upotrebljavaju pri gong zvučnoj kupki (tibetanske i kristalne zdjele, kallimbo, Neptunova školjka, shruti, tingše, Rain box, Ocean box, mobili koshi i shanti....), podržavaju to stanje.

  Gong zvučna kupka je oblik meditacije u ležećem položaju.

  Na početku gong kupke osoba ima namjeru. Snaga i moć namjere je najučinkovitija u izmjenjenim stanjima svijesti. To je ono alfa-theta stanje moždanih valova koje je moguće postići uz zvuk i vibracije gongova i ostalih holističkih instrumenata koji to pojačavaju i omogućuju.

  Osoba ima osjećaj, kako holistički zvuk i vibracije gongova,kad prolaze tijelom poput ogromnih tsunami zvučnih valova, odnose strahove, energetske blokade, a traume i bolesti se ublažavaju, brišu... U tijelo se ulijeva samopouzdanje, mir i univerzalna ljubav.

  U gong zvučnoj kupki mogu učestvovati svi, nebitno o godinama, jeziku komunikacije, religiji, boji kože ili bilo kojim spoznajama o gongu.

  Gong je globalni i univerzalni instrument.

  Tijekom gong kupke-meditacije, umiruje se um i regeneriraju stanice tijela. Osjećamo kao da smo spavali nekoliko sati.

 I još ponešto o gong kupki:

U užurbanom vremenu u kojem živimo, uslijed velikih obaveza koje svakodnevno moramo izvršavati, imamo za posljedicu udaljavanje od svoje istinske prirode. Kroz gong zvučnu kupku nesvjesno postajemo svjesni svoje svjesnosti, približavamo se svom istinskom ''JA''. 

Prema Vedama, sve, pa tako i čovijek, potječe od zvuka i jest zvuk. U nama je upisan naš izvorni, zvučni energetski kod s informacijom o našem punom potencijalu kojeg možemo razviti u životu. Svaka glazba može biti terapija i na nju možemo meditirati, ali gong je instrument najsnažnije energije.

 Ključ gongove specifične rezonance je u tome što pri sviranju pored rezonance osnovnih tonova, stalno proizvodi nove tonove. Osoba koja prisustvuje gong kupki ima doživljaj slušanja kozmičkog orkestra. Tada se događa da zvuk gonga ne samo slušamo već ga i osjećamo unutar tijela: on dodiruje našu kožu, mišiće, kosti i tekućine u tijelu, svaki organ i čulo, svaki atom našeg bića i našeg postojanja. Usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja. Pri slušanju gonga gubi se osjećaj fizičkog postojanja i vremenskog tijeka. Gong nas odvodi u osjećaj beztjelesnosti te nas oslobađa strahova. Omogućava nam ekstazu jednote i dubokih duhovnih iskustava. Naš se um smiruje u stanjima alfa, theta i delta moždanih valova. U meditativnom stanju budnog sanjanja pospješuju se procesi regeneracije, pomlađivanje, a osobni ego postiže stanje neutralosti.

Svojim izvornim frekvencijama gong svakom pjeva svoju pjesmu i podsjeća nas tko smo i zašto smo tu.

  Na gong zvučnim kupkama gong svojim zvukom – vibracijom:
      •    probija tjelesne i duševne blokade
      •    obnavlja stanice tijela
      •    smiruje, pročišćava i harmonizira osjećaje
      •    osposobljava za suočenje s životnim izazovima
      •    povećava radost i samopuzdanje
      •    oslobađa od stresa i strahova
      •    ublažava i preobražava stanja bolesti
      •    pročišćava prostore od negativnih energija i identiteta

  Ovaj zvučni doživljaj nije nadomjestak klasičnoj medicini.  Neka Vas grle Mir, Radost, Ljubav, Svjetlo!


  Hvala Vam od srca!
   
  Zbog Vas sam tu!
   
  Vaša Milena


   

 • Milena Markovska

  gong majstorica i zvukoterapeutkinja iz Splita

  Gong majstorica, učenica međunarodnog gong majstora Dona Conreauxa (International Center for Holistic Resonance, NY, USA) kojeg susreće 2004. godine kada i započinje učenja i istraživanja na području korištenja gongova i tibetanskih zdjela u zvukoterapiji i njihovog učinka na stvaranje harmonije u svakodnevnom životu. Asistirala je na brojnim seminarima učitelju Donu Conreauxu i svirala na njegovim koncertima. Svoje spoznaje prenosila je zainteresiranima kroz individualna i grupna učenja. Samostalno izvodi gong kupke i zvučne tretmane,te svira na promocijama i koncertima s drugim glazbenicima (u Hrvatskoj i Sloveniji). Voditeljica je radionica "Holistički zvuk gongova i tibetanskih zdjela". Posjeduje "Certificate of Achievement Gong Master Training" učitelja Dona Conreauxa. Dopresjednica je Udruge"Gong grupa Hrvatska".