Radionica Iyengar yoge s Paulinom Stróż

Prisutnost i sloboda: Povlačenje od mentalnih preokupacija i emocionalnih fluktuacija pomoću prakse yoge

 

Ovo je sveobuhvatna radionica yoge prema B. K. S. Iyengaru za one koji redovito vježbaju yogu, ali i za početnike koji nemaju predznanje o asanama (položajima tijela) i pranayami (vježbama disanja). Iyengar yoga prilagođava vježbe individualnim mogućnostima i razini napretka vježbača.

Kada: 4. – 6. studenog 2016.
petak, 4. studenog  od 17 do 20 sati
subota, 5. studenog od  9 do 12 i 17 do 19 sati
nedjelja, 6. studenog od 9 do 12 sati

Gdje: u našem centru, Ilica 42, Zagreb
Cijena radionice: 580 kn

Informacije i prijave: do 31. 10. 2016. na e-mail: anahatha845@gmail.com

Broj polaznika je ograničen.

Radionica će se održati na engleskom jeziku uz mogućnost prijevoda na hrvatski.

Radionica

Radionica uključuje sve skupine asana s naglaskom na stojeće položaje koji pridonose stabilnosti i snazi, i na savijanja prema unatrag koja pridonose otvorenosti i energizaciji tijela. Vježbe vode iskustvu duboke relaksacije i unutarnjeg mira. Posljedično, probudit će se duhovna snaga i energija koja će potaknuti vaš potencijal, obogatiti i usmjeriti vaš duhovni razvoj.

Molimo sudionike da donesu jednu yoga kocku (drvenu ili od pluta) i yoga remen.
 (Kocku je moguće naručiti pri prijavi po cijeni od 70 kn.)

 

Učiteljica

Paulina Stróż, magistra pedagogije i certificirana učiteljica B. K. S. Iyengar yoge (Junior III; priprema se za Senior I) ima diplomu Memorijalnog Iyengar Ramamani instituta u Puni gdje se od 2003. usavršava svake dvije godine pod vodstvom B. K. S. Iyengara i njegove djece, Gite i Prashanta, sa željom da zadrži čistoću tradicije.

Paulina vježba Iyengar yogu od 1995. godine. Redovito se usavršava na različitim radionicama u Poljskoj i diljem svijeta s najstručnijim učiteljima poput: Faeq & Corin Birije (Francuska), Lois Steinberg (SAD) – vrsne poznavateljice medicinskih tehnika u Iyengar yogi, Ritte Keller (Njemačka).

Posljednjih nekoliko godina učenja Oca Joe Pereire (Senior, Mumbai, Indija) postala su joj posebno važna. Paulina svake godine poziva Oca Pereiru (koji pod vodstvom Guruđija Iyengara vježba već 49 godina) u Poljsku na Kongres Iyengar yoge u Wroclawu (nedavno održan u svibnju 2016., sljedeći će se održati u svibnju 2017.) i putuje u Indiju kako bi ostala u izravnom dodiru s tim velikim učiteljem.

Godine 2013. Paulina je završila učiteljski tečaj i položila ispit kod Ritte Keller za stupanj Junior II. Godine 2015. Paulina je položila ispit za stupanj Junior III. Trenutačno se priprema za polaganje ispita stupnja Senior.

Škola

Godine 2003. Paulina je otvorila Iyengar yoga školu Namaste u Wroclawu koja daje satove za početnike, one napredne, za trudnice i djecu. Škola organizira vikend-radionice i tečajeve yoge u Poljskoj, Hrvatskoj i Indiji. U jesen 2016. otvorit će se cjelogodišnji tčaj za napredne vježbače koji žele dodatno razviti i usavršiti svoju praksu. Drugu polovinu 2017. obilježit će početak trogodišnjega učiteljskog tečaja koji će kandidate pripremati za Uvodni I i II ispit.

“Yoga omogućava da ponovno otkrijemo osjećaj punoće u životu – nestaje dojam da stalno pokušavamo sastaviti slomljene komadiće u cjelinu.”
šri B. K. S. Iyengar

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas