Vatreni dah

Kako disanjem i njegovim susprezanjem do promijenjenih stanja duha i tijela?

Radionicu vodi Danijel Dubičanac, učitelj joge i tajlandske akupresure za bolna stanja mišićnokoštanog sustava, s našim Govindom Purijem

Evo kako Danijel opisuje radionicu:

“Prije nekoliko godina doznao sam za modifikaciju tajne tibetanske pranajame, donedavno dostupne samo posvećenima, kojom je moguće utjecati na tjelesnu temperaturu i preživjeti u ledu trostruko duže od onog što se smatra mogućim. Ovakvi bi me opisi ostavili relativno hladnim, s obzirom na ekstremno niske šanse da se nađem zarobljen u ledenoj vodi, da ova vježba disanja nije nudila još nekoliko benefita koji gotovo da zvuče predobro da bi bili istiniti.

U početnim stupnjevima vježbe pojavljuju se, ovisno o vježbaču i njegovoj aerobnoj kondiciji, mnogi ili čak svi simptomi dizanja kundalini. U apneji slijedi mir koji morate iskusiti da biste znali o čemu govorim. Ova pranajama, posebno u zrelijim stupnjevima vježbe, automatski uvodi u meditaciju. U četvrt stoljeća vježbanja joge nisam iskusio niti jednu tehniku koja u tako malo vremena može donijeti tako veliku promjenu.

Ne manje važno, u laboratorijskim uvjetima dokazano je da ovakvo disanje utječe na upalne procese u tijelu, pa ga trenutno proučavaju kao pomoć kod autoimunih bolesti. Također, pola sata ovakvog disanja za fizičku kondiciju znači koliko i sat vremena naporne vježbe.

Pričat ćemo o našim pustolovinama s vatrenim dahom, a dotaknut ćemo se i mehanizama koje znanost još pokušava objasniti. Nakon uvoda i objašnjenja tehnike, uvest ćemo vas u unutrašnji svemir kroz vrata hiperventilacije i apneje.”

Nalazimo se u našem centru, u petak, 19. svibnja 2017. u 20.15. Gotovi smo oko 21.30.

Radionica 12. svibnja je popunjena!

Cijena je 100kn.

Nazovite nas ili pošaljite email za prijave!

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pridružite nam se danas