• Predavanje: Vrata prema unutra - uvod u potragu za svojom stvarnom biti

 • Vrata prema unutra

  U našem centru, u petak 28. lipnja 2019. u 19.30 sati Miljenko Nagy - Chamatkar održat će predavanje "Vrata prema unutra - uvod u potragu za svojom stvarnom biti".

  Čovjek se od davnina pita tko sam ja, zašto sam ovdje, kako da spoznam sebe i budem svoj?

  Vigyan Bhairav Tantra zapis je star preko 5.000 godina. U njemu je skupljeno 112 različitih tehnika meditacije. Te su tehnike do današnjih dana važan putokaz prema osvještavanju vlastita bića. Stoga zaslužuju našu pozornost i upoznavanje njihove primjene. Još jedna drevna tehnika meditacije, zen-tehnika sjedenja pred zidom i kontempliranja na egzistencijalna pitanja (koane) očuvala se do današnjih dana zahvaljujući učitelju joge Charlesu Berneru koji ju je u drugoj polovici prošloga stoljeća kombinirao sa suvremenom tehnikom komunikacije u parovima i tako osmislio tehniku Intenziv svjesnosti.

  U predavanju će biti predstavljeno nekoliko meditativnih tehnika Vigyan Bhairav Tantre i tehnika potrage za sobom u Intenzivu svjesnosti.

  Upoznat ćete različite pristupe potrage za svojom biti, različita vrata kroz koja možemo ući u sebe, prisjetiti se i osvijestiti ljepotu postojanja: ja jesam!

  Ulaznicu možete rezervirati na broj 098 423 368 ili kupiti prije predavanja (20,00 kn).